Apple's perfectionism slowed construction on its new spaceship campus

Jacob Kastrenakes for The Verge:

One particular highlight of the report is Apple demanding that doorways be perfectly flat, with no subtle bump between the outside and inside of the building. A construction manager told Reuters that “months” were spent debating this, because they’d have to spend time and money figuring out a way to accomplish it. Apple reportedly wouldn’t give in because it worried that “if engineers had to adjust their gait while entering the building, they risked distraction from their work.”

The report also says that months were spent on signs, with Apple demanding a minimalist look, and the fire department demanding that people actually be able to read the signs in case of an emergency. “I’ve never spent so much time on signage,” a fire chief who worked on the project told Reuters.

This report is originally from Reuters, but the reason I am linking to The Verge's version is that I wanted to point out how cynical The Verge's angle is. Like, obviously Apple has near unlimited amounts of money to fund their new head office. Why would it matter how long Apple would take to make decisions like this for their own head office?

All of these details at the end will make it a more enjoyable space to be in. Skimp on one of them, no big deal, but if you skimp on enough of them, then it's just another office building.